Riistahavainnot.fi

| FI

Aktuellt

26.9.2019 | riistahavainnot.fi/suurpedot
Pantojen paikannuksissa katkoksia

Riistahavainnot.fi -palvelun pantapaikannuksissa on katkoksia seuraavien 24 tunnin aikana. Katkot johtuvat palveluntarjoajan ohjelmistopäivityksestä.

24.9.2019 | riistahavainnot.fi/suurpedot
Palo-susi ammuttiin riistakeskuksen myöntämällä vahinkoperusteisella poikkeusluvalla

Palo-susi ammuttiin riistakeskuksen myöntämällä vahinkoperusteisella poikkeusluvalla 28.8.2019 Savukoskella.

20.5.2019 | riistahavainnot.fi/suurpedot
Kirjautuminen Tassuun uudistuu kesäkuun alusta

Petoyhdyshenkilöt kirjautuvat jatkossa Tassu -järjestelmään Oma riista -tunnuksilla. Muutos astuu voimaan kesäkuun alusta.

Suomen riistakeskus ja Luonnonvarakeskus ovat yhdessä sopineet, että käyttäjätunnustenhallinnan yhdenmukaistamiseksi petoyhdyshenkilöiden kirjautuminen Tassuun tapahtuu jatkossa Oma riista -tunnuksia käyttämällä. Vanhojen Tassu-tunnusten käyttömahdollisuus päättyy toukokuun loppuun. Paliskuntien, Viranomais- ja Metsähallituksen käyttäjätunnusten kirjautuminen jatkuu totuttuun tapaan.

Lisäksi päivityksen yhteydessä kaksi tunnusta omaavilta käyttäjiltä poistuu ylimääräinen tunnus niin, että vain Oma riista -tunnus säilyy toimivana. Samalla kaikkien niiden käyttäjien Tassu-tunnukset, jotka eivät ole tallentaneet suurpetohavaintoja viimeisen kolmen vuoden aikana, poistuu käytöstä. Näiden henkilöiden petoyhdyshenkilön rooli poistetaan samalla Oma riista -palvelusta. Uusille petoyhdyshenkilöille käyttäjätunnukset myönnetään Suomen riistakeskuksen toimesta.

Päivitys toteutetaan touko-kesäkuun vaihteessa.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa ota yhteys Oma riista -neuvontaan oma@riista.fi tai puh . 029 431 2111 arkisin klo 12-16

Yhteistyöterveisin Suomen riistakeskus ja Luonnonvarakeskus

11.3.2019 | riistahavainnot.fi/suurpedot
Susi- ja ilveshavainnot TASSUun 12.3. mennessä

Suden ja ilveksen kanta-arvioinnissa keskeisessä roolissa on petoyhdyshenkilöiden tallentamat ilveksen pentuehavainnot ja suden pari- ja laumahavainnot.

Kanta-arviossa havaintojakso on suden kohdalla 1.8.18-28.2.19 ja ilveksen kohdalla 1.9.18-28.2.19 Jotta havainnot ehtivät mukaan kanta-arvioiden aineistoihin, tulee ne olla tallennettu TASSU-havaintojärjestelmään 12.3.2019 mennessä.
Näidenkin lajien kohdalla havaintojen tallentaminen ympäri vuoden on tärkeää sillä kanta-arvioiden lisäksi suurpetohavaintoja käytetään riistahallinnossa ja viranomaisten toimesta moneen tarkoitukseen ja myös mm. monien päätösten taustatietona.

Molempien lajien kanta-arviot julkaistaan kesäkuun alussa.

1.3.2019 | riistahavainnot.fi/suurpedot
Pantasusipalvelu on tauolla 1.3.2019 alkaen

Pantasusipalvelu ei ole käytettävissä suden lisääntymisaikana. Palvelun keskeisin tehtävä on ennalta ehkäistä suden aiheuttamia metsästyskoiravahinkoja. Palvelu avataan jälleen elokuussa.

17.8.2018 | riistahavainnot.fi/suurpedot
Pantasusien sijaintitiedot avataan riistahavainnot.fi-palvelussa ensi viikon alussa (vko 34)

Palvelu avataan heti, kun kaikkien pantojen osalta tarkistustyöt on saatu tehtyä.

11.6.2018 | riistahavainnot.fi/suurpedot
Suden kanta-arvio katsottavissa striimiltä

Suden kanta-arvion esittely katsottavissa striimiltä: https://luke.videosync.fi/2018-06-08-skgea4avgx

27.2.2018 | riistahavainnot.fi/suurpedot
Pantasusipalvelu on tauolla 1.3.2018 alkaen

Pantasusipalvelu ei ole käytettävissä suden lisääntymisaikana. Palvelun keskeisin tehtävä on ennalta ehkäistä suden aiheuttamia metsästyskoiravahinkoja. Palvelu avataan jälleen elokuussa.

 

22.2.2018 | riistahavainnot.fi/suurpedot
Ajankohtaista tallentaa ilvespentuehavainnot ja susihavainnot kannanarviointiin 2018 liittyen

ILVES

  • Ilvespentueiden havainnointijakso (näkö- ja jälkihavainnot) on 1.9.17 – 28.2.18
  • Sähköisesti tallennettavat ilvespentuehavainnot tallennettu TASSUun maanantaihin 12.3.18 mennessä (sama päivämäärä koskee Kaakon järjestelmää),
  • postitse lähetettävät suurpetohavaintolomakkeet perillä Taivalkoskella 13.3.18 mennessä.

Ilvespentueiden riistakamerahavainnot pentueesta otetaan lisätietona huomioon kanta-arviota laadittaessa. Pentueiden valokuvia (tai videopätkiä) voi lähettää oheisen sivun kautta:

https://apps2.luke.fi/kuva/

 

SUSI

  • susien havainnointijakso on 1.8.17 – 28.2.18
  • Sähköisesti tallennettavat susihavainnot tallennettu TASSUun maanantaihin 12.3.18 mennessä (sama päivämäärä koskee Kaakon järjestelmää)
21.2.2018 | riistahavainnot.fi/suurpedot
Panta-susi Pinni sai uuden Iridium-pannan

Pinni-susi on merkitty uudentyyppisellä Iridium-satelliittipannalla. Vanha panta on siis sammutettu Riistahavainnot.fi järjestelmästä.

Uuden pannan teknistä toimintaa testataan ja seurataan Lukessa ennen paikannustietojen julkaisemista Riistahavainnot.fi järjestelmässä.


Uusimmat riista-aiheiset uutiset ovat luettavissa Luonnonvarakeskuksen verkkosivuilta.